Операта в Стара Загора с премиера на „С ударните инструменти в час“

Премиерата на най-новия образователен спектакъл за деца „С ударните инструменти в час“ в старозагорската опера ще се състои на 21 март от 11.00 часа. Това съобщиха от пресцентъра на културната институция. По време на него деца от детски градини и ученици в  начален училищен курс под формата на забавно интерактивно представление ще се запознаят с ударните инструменти.

В рамките на 40 минути малките зрители ще се насладят на познати и не толкова познати ударни инструменти като вибрафон, глокеншпил и дори ….камшик. Децата ще се запознаят с Иван, който от скоро ходи на уроци по ударни инструмети, но днес нещо не е наред – не му се свири. Никакви уговорки и приказки не могат да го накарат да хване палките. Ще успеят ли Мирена и Атсуфуми да му покажат чудесата на света на ударните инструменти и да му припомнят за удоволствието да се свири на тях.

„Ще чуете произведения като „Дяволски танц“, „Пиеса“, „Хоро стакато“ и „Китка народни ритми“ на Добри Палиев и други“, посочват още организаторите.

Изпълнители в постановката ще бъдат Мирена Митрева, Атсуфуми Ужиие, Иван Кабамитов по сценария и режисурата на Йова Петкова.

Спектакълът ще се играе и на 24 март, четвъртък, от 10:00 часа, посочват още от Операта.

За автора

Вашият коментар