Опит за световен рекорд в Нощта на звездите

200-тонен кран вдига глобус над древната сцена специално за шоуто

Опит за поставяне на нов световен рекорд с мотоциклети ще e кулминацията на  тазгодишното издание на Нощта на звездите, която фондация „Енчо Керязов“ организира  за трета година на Античния театър Пловдив.

Публиката ще стане свидетел на страховит опит за поставяне на нов световен рекорд с мотоциклети. Номер, който не е представян никъде по света до момента и зад който стои екстремният артист Фреди Нок. Той изправи на крака миналата година публиката с ходенето си на въже.

Специално за опита за световен рекорд, в който 7 мотоциклета ще влязат в глобус с диаметър 4,75 м., за да се разминават в страховита близост и скорост 45 км/ч, пристигат най-добрите мотоциклетисти от Бразилия, Колумбия и Перу. За изпълнението на номера от днес 200-тонен кран ще държи глобуса над сцената на театъра. Той ще гарантира и безопасността му.

В програмата ще вземе участие унгарска акробатична трупа – носител на световни рекорди на Гинес и престижни циркови награди. Нежното трио „Белисима“ ще гради човешки пирамиди със сила, прецизност и изключителна елегантност. Първокласната им акробатика със сигурност ще плени публиката.

Най-титулованият клоун в света – големият Дейвид Ларибле, обещава не просто да донесе настроение, а да попилее публиката от смях. Роденият в Италия Дейвид е пристигнал снощи в града на тепетата и вече е очарован от Пловдив. „Аз съм италианец и съм свикнал с красотата. Градът ви е изумителен“, сподели с усмивка той.

Разбира се, както всеки път, ще има и силно българско участие. Публиката ще се наслади на изпълненията на Люси Дяковска, и Славин Славчев, Сирма Добрева, нежното трио Flawless, Виктория Главчева и талантливите балерини на  Па Де Кре. За първи път на сцената ще се качат заедно камерен и класически оркестър. Под диригентството на Георги Милтядов ще се представят Плевенската филхармония и камерен оркестър “Дианополис“.

Воденето на звездната нощ е поверено на актрисата Силвия Лулчева и на любимеца от тв екрана Драгомир Драганов.

Вратите ще бъдат отворени в 19:30 ч. Организаторите призовават публиката да не закъснява, да заеме своите места навреме, за да се спести струпване на хора и затруднено придвижване.

За автора

Вашият коментар