Пловдив ще бъде домакин на киноложки празник „Всичко за кучето“

Два дни, изцяло посветени на най-добрия приятел на човека, предстоят в Пловдив на 28 и 29 май. Зала „Колодрума“ ще подслони стотици кучета за киноложко събитие под надслов „Всичко за кучето“.

Организаторите от Пловдивско киноложко дружество са подготвили двудневен празник, включващ:

– национална и специализирани изложби за расови кучета;

– изложение с най-ярките съвременни фирми, предлагащи стоки за домашни любимци;

– груминг шоу и демонстрации;

– лекции, посветени на развъждането и домашната грижа за кучетата.

Съдиите, поканени да съдят на събитието са хора с глобална репутация на уважавани специалисти. Испанецът Рафаел Мало Алкрудо и румънецът Аугустин Йонеску ще изберат най-красивите представители на породите сред българските кучета.

В събота, 28.05, състезанието ще бъде между кучета от всички раси. А в неделя 29.05 ще се проведат общо пет специализирани изложби:

– за кучетата от V-та и IX-та породни групи (съответно: северни кучета и кучета компаньони);

– специализирана изложба за лабрадор ретривър;

– специализирана изложба за австралийска овчарка;

– XIX-та специализиранa изложба на Бъргарски голдън ретривър клуб.

В края на всички състезания сред победителите по породи ще бъде избрано едно най-красиво куче на изложбите – Supreme Best In Show.

Успоредно с изложбите, в залата ще се състои фирмено изложение, в което ще участват множество фирми, предлагащи храни, добавки, козметика, дрехи и аксесоари за домашни любимци. Ще се състоят две груминг демонстрации на зоофризьори от Пловдив и София. Мащабното събитие включва и конференция с лектори от Тракийския университет. Председателят на Пловдивското киноложко дружество Костадин Шанков кани всички приятели на кучетата на киноложкия празник, организиран специално за тях.

Вашият коментар