Полицаите в Пловдив със страхотна изненада за 8 март

Пловдивската полиция продължава осмомартенската си инициатива „Цвете на пътя“. Нейният старт бе даден символично точно в 08 часа и 03 минути на булевард „Цар Борис Трети Обединител“. Преминаващите с автомобили дами бяха спирани от полицейски патрули, но за тяхна изненада вместо проверка, униформените им подаряваха цветя и им честитиха празника.

Пловдивската полиция отчита , че броят на жените зад волана се увеличава, но в същото време те са по- внимателни и отговорни на пътя, тъй като често пъти в автомобилите си возят деца или свои близки. Дамите не се вълнуват и от високите скорости, които са една от основните причини за катастрофите. Друго предимство пред мъжете шофьори е тяхната дисциплинираност. Те много рядко се качват на автомобилите след употреба на алкохол или наркотични вещества. Дамите са много по-изрядни и по отношение на документите, която пътните полицаи изискват при проверка.

Голямата атракция за преминаващите покрай полицейския автомобил, пълен с цветя, бе и поставената огромна червена дамска обувка на висок ток, също пълна с цветя. Атрактивният аксесоар тежи близо 300 килограма и е с височина над 3 метра. Той е изработен от пловдивчанката Йоана Симова и колегата й Драгомир Димитров. Поставянето на обувката на специална подложка, изрисувана като част от пътно платно, има за цел да провокира преминаващите пловдивчани. Чрез нея инициаторите на събитието напомнят на всички мъже водачи да бъдат търпеливи и толерантни към дамите зад волана.

Защото жената, на която нервно „бибкате“ с клаксон днес, утре може да е вашата майка, съпруга или любима!

Коментари (1)

  1. …еиййй,дано най сетне и тия зомбита врагове на народа ,/ченгетата/, да станат мъже, да не бият жени, защото те бият само деца и
    жени и по слабите хорица…

    Отговор

Вашият коментар