Румен Радев: Четниците, защитили Съединението, остават пример с решимостта си в успеха на общонародното дело

Безстрашните четници и доброволци, защитили Съединението на Княжество България и Източна Румелия,  остават пример за нас със своята решимост и принос за успешния завършек на това общонародно дело. Това заяви президентът Румен Радев в град Съединение, където участва в честванията по повод 136-ата годишнина от обединението на Княжество България и Източна Румелия и по случай празника на града.

„Очевидците разказват, че именно тук, на площада, в защита на обявеното Съединение без колебание се стичат множество въоръжени мъже, готови да защитават с живота си жадуваното от всички българи Съединение. Събират се доброволци от четата на Чардафон Велики, които ни дават пример и днес какво означава не само да обичаш своята родина, но и да си готов на всичко, за да има тя бъдеще“, заяви държавният глава.

Румен Радев посочи, че предците на днешните жители на Съединение са мерило за родолюбие и смелост, затова трябва да се пази грижливо спомена за делото им. „Благодаря ви, че завещавате техния пример на идните поколения как само с общи усилия България може да върви напред“, обърна се президентът към жителите на града.

За автора

Вашият коментар