Внимание! Преброителите нямат право да ви искат лична карта, шофьорска книжка и подпис!

Преброителите, които посещават хората по домовете, попълват единствено преброителна карта. В нея не се попълват данни от личните документи на хората с изключение на имената и ЕГН. Никъде не се полага подпис.

Преброителите нямат право да изискват личната Ви карта, шофьорска книжка или паспорт или да предоставят за подпис декларации, заявления или какъвто и да е друг документ.

Ако Ви посети лице, което се представя за преброител, и Ви поиска някакви документи или Ви кара да се подписвате, незабавно подайте сигнал в районното управление на МВР. Този човек най-вероятно няма нищо общо с преброяването.

Преброителите трябва да Ви представят карта със снимка, три имена и идентификационен номер. Маските им са сини и брандирани с Преброяване 2021. В случай, че се съмнявате, че човекът, който звъни на вратата Ви, е преброител, можете да направите проверка на *2021 или 02/ 9078 430.

Коментари (15)

 1. АЗ СЕ ПРЕБРОИХ ЕЛЕКТРОННО ОСВЕН УНИКАЛНИЯ КОД ТРЯБВА ЛИ ДА ДАВАМ НЕЩО ДРУГО…..

  Отговор
  • На нас ни поискаха само кода от електронното преброяване и минаха още в събота вечерта, което беше странното.

   Отговор
 2. А защо по дяволите искат и формация за квадратура на къщата, дали е сканирана дали имате бойлер, пералня, сушилна, телевизор/и, животни и още много неуместни въпроси? Защо с каква цел

  Отговор
  • Да знаят колко сме зависими и какво могат да ни отнемат. И колко бежанеца могат да ни настанят …

   Отговор
 3. При нас дойде една дама и такова звънене и блъскане по вратата единстенно от ГДБОП бих очаквала. Отворих и а тя реши че е добре дошла. Бях груба и я изгоних. Регистрирани сме чрез интернет!

  Отговор
 4. Много хубаво реших да се преброя електронно ,но ми каза че няма такава улица и адрес браво на тях!

  Отговор
 5. Ние бяхме посетени от млада жена, много интелегентна и възпитана. Не ни е искала лични документи и зададе само въпросите от картата.

  Отговор
 6. При регистрация във интернет изискват номер лична карта и дата издаване.

  Отговор
 7. Защото Господине, в електронната преброителна карта Вие броите само жилище, а не сграда. Информация за сградите и жилищния фонд се получава само чрез преброяването.
  Чрез материалната обезпеченост се съди за стандарта на живот.

  Отговор
 8. Интелигентен възръстен господин ме преброи , не ми е искал лични документи.

  Отговор

Вашият коментар