Бъдещето на младите в Европа

Утре започва вторият етап от инициативата за младежка заетост "Алианс за младежта“. Целта на инициативата е да подобри възможностите за младите хора в Европа. По време на събитието, ще се проведе публична дискусия на тема "Бъдещето на младите в Европа".

“Алианс за младежта” е обединение на водещи европейски компании, които осъзнават, че безработицата сред младите хора е основен социален и икономически проблем на континента. Те поемат ангажимент да помогнат за неговото решаване, като участниците в Алианса се ангажират:

1)  да бъдат активни членове в Европейския алианс за професионална практика на Европейската комисия, като промотират стажантски програми и обучения и като станат активни посланици на този подход в цяла Европа.

2) да разработят редица съвместни инициативи, които да предложат на младите хора полезен професионален опит и стажове.

3)  да мобилизират своите служители да вземат участие, като помогнат в подготвянето за работа на младите хора и като предложат съвети и консултации за оформяне на автобиография и протичане на интервю за работа.

Сред участниците в дискусията ще бъдат Ева Паунова, най-младият депутат в Европейския парламент, и Лоран Фрекс, изпълнителен вицепрезидент и главен изпълнителен директор на "Нестле Европа", както и бизнес лидери, политици и младежи.

От началото на първия етап на инициативата през ноември 2013 г. до днес, към компанията са се присъединили близо 8 000 младежи.

“Алиансът за младежта” ще спомогне за мобилизирането на компании, които са решени да подпомогнат младите хора в Европа да получат възможности за работа. Още информация за предстоящото събитие можете да откриете на сайта на "Алианс за младежта".

 

снимка:agado.si
 

Вашият коментар