Кариерни стажове в български банки

Уникредит Булбанк започва тазгодишната си стажантска програма
Уникредит Булбанк започва стажантската си програма за 2011 г., съобщиха от институцията. Стажът може да бъде и на целодневна заетост, и на по-гъвкаво работно време, например четири часа на ден. Продължителността е три последователни месеца. Стажантите получават месечно възнаграждение, както и сертификат за успешно представяне.

В София кандидатите за стаж могат да избират от следните области: банкиране на дребно; корпоративно, инвестиционно и частно банкиране; управление на кредитния риск; кредитна администрация и разплащания; център за контакт с клиенти (Call Center); банкови карти; информационни технологии; банкова сигурност; управление на човешките ресурси; бизнес комуникации; връзки с обществеността и корпоративни комуникации, вътрешен контрол.
Кандидатите в останалите градове ще могат да избират между: активни продажби на банкови продукти и услуги; обслужване на клиенти в клоновата мрежа; корпоративно банкиране в Бургас, Варна, Плевен, Пловдив, Русе, Стара Загора.
Кандидатстването става чрез изпращане на автобиография и мотивационно писмо, като крайният срок за подаване на документи е минимум един месец преди желаната дата за започване на стажа.През 2010 г. стажантите са били 356, от които около една пета са били назначени на постоянни позиции след приключване на стажа, допълват от банката. Общо за последните три години (2007-2010 г.) Уникредит Булбанк е приела на стаж 1146 студенти и млади специалисти. От тях близо 300 са останали на работа.Започва и стажантската програма на Банка Пирео
с, съобщиха от институцията. В нея ще могат да се включат 40 студенти, избрани след предварителна селекция и индивидуални интервюта. Стажовете ще започнат през май и ще са с продължителност от един до три месеца в различните дирекции и отдели на банката. Най-успешно представилите се ще получат предложение за удължаване на стажа или постоянна работа, посочват от „Пиреос“. През 2010 г. за летен стаж са кандидатствали над 1000 души, шест от които вече са служители на банката. Броят на молбите за стаж се увеличава всяка година, допълват оттам.

„Ние винаги сме готови да подкрепяме младите и амбициозни хора да развиват своя потенциал и да направят първи стъпки в кариерата, 48 от всички наши стажанти вече са част от екипа на банката“, коментира Мила Георгиева, директор „Човешки ресурси“.

mediacafe.bg

За автора