Стажове в USA за дипломирани

Делегацията на Европейската комисия предлага различни стажантски места в офиса си във Вашингтон, окръг Колумбия. Стажовете са предназначени за студенти от университети и колежи и наскоро завършили. Тези стажове дават възможност на младите хора да придобият значителни познания за работата на Европейския съюз, неговите институции, дейности, закони, статистика и връзки със САЩ в тези направления.
Кандидати за стажантската програма могат да бъдат младежи от всякаква националност.
 
Стажовете са в няколко направления:
Администрация,Земеделие и Икономика/ Финанси.
 
В Делегацията на ЕК във Вашингтон на доброволците се предлага неплатен стаж.
 
Предпочитания се дават на кандидатите, които могат да бъдат на разположение на пълно работно време, т.е. 35-40 часа на седмица, от понеделник до петък.
 
Стажовете се предлагат три пъти в годината в съответствие със "семестриалния календар" от:
септември до декември (есенен семестър);
януари до май (пролетен семестър);
от юни до август (лятна сесия).
 
Крайните срокове за кандидатстване са, както следва:
Есенен семестър: 15 май
Пролетен семестър: 15 септември
Лятна сесия: 15 февруари
 
Всички кандидатури ще бъдат разгледани и ще им бъде отговорено. Заявлението за кандидатстване трябва да съдържа резюме, актуална академична справка, формуляр за кандидатстване, мотивационно писмо посочващо причините за провеждането на стажове с Европейския съюз, и препоръчително писмо. Заявленията за стажове в Делегацията на ЕК във Вашингтон трябва да бъдат изпратени на стажант КООРДИНАТОР на адрес: Internship Coordinator,European Union, Delegation of the European Commission2300 M Street NW, Third Floor Washington, DC 20037-1434. или на електронна поща: delegation-usa-internships@ec.europa.eu
 
Допълнителна информация ще намерите ТУК.
 
 

За автора

Вашият коментар