Дарете за детство без насилие!

Кампанията „Дарете за детство без насилие“ е посветена на децата, жертви на насилие и се инициира по повод 8 март, Международен ден на жената. В нея искаме да съберем финансови средства за да продължим да помагаме на тях и семействата им да разберат каква е нормалната среда, в която трябва да живеят, да излязат от кръга на насилието в живота си и да продължат щастливо да се развиват. Кампанията се провежда в Platformata.bg в рамките на инициативата на Фондация BCause за подкрепа на жени и деца, жертви на насилие.

Целта на кампанията е да съберем 5 000 лв., с които да продължим да осигуряваме спокойна среда и уважение за децата, пострадали от насилие.

Подслон с приоритет деца, пострадали от насилие „Светлина“ на Фондация КОНКОРДИЯ България е единствения кризисен център в гр. София, който е специализиран само за деца с такива проблеми. Общото за повечето от тях е това, че приемат насилието като начин на живот, нещо, което е напълно нормално да им се случва и което заслужават. При нас те получават подслон, храна, дрехи, обувки, образователна и психологическа подкрепа; включват се в арт занимания, спортни активности, посещения на културни забележителности, екскурзии. За да осъществяваме тези дейности се нуждаем от допълнително финансиране в размер на 60 000 лв. на година. За това разчитаме на подкрепата на индивидуални и корпоративни дарители и финансиране по проекти.

Благодарим на Фондация BCause за възможността да се включим в тяхната инициатива с дарителска кампания за деца, пострадали от насилие, които подкрепяме в Подслон с приоритет деца, пострадали от насилие „Светлина“. За четвърта поредна година през март Фондация BCause подкрепя организации, които работят с жени, пострадали от домашно насилие, а в много от случаите – и с техните деца. Партньор на инициативата е Американската търговска камара в България. Тяхната цел е да помогнат на 8 организации, работещи в подкрепа на жени и деца, да проведат успешни дарителски кампании.

Дарете за детство без насилие! На територията на град София само тук те могат да получат това, което заслужава всяко дете: защитена среда и разбиране; възможност „да бъдат деца“ и да добият увереност да прекъснат кръга на насилие в живота си; да бъдат щастливи и да се развиват.

Чуйте и Епизод 7 на нашия подкаст „Социалът говори“, посветен на темата За детство без насилие.

За автора

Вашият коментар