Децата се обучават пилотно по STEM и роботика

Български детски градини ще въведат пилотен проект за обучение в сферата на роботиката и точните науки.

Проектът се нарича FIRST® LEGO® League Discover и е по образователна програма, насочена към деца от 4 до 6 годишна възраст.

Целта на програмата е да разпали любопитството на децата, да подпомогне тяхното холистично развитие, уменията им за критично мислене, кодиране и проектиране чрез забавно практическо обучение по STEM и роботика с помощта на LEGO® DUPLO® тухлички. Сред целите са също: стимулиране на откривателството, приобщаването, иновациите, работата в екип и забавлението при работата с най-малките.

Програмата включва едно въвеждащо занимание, десет тематични работилници и по желание на участващите детски градини, едно финално събитие, на което децата да споделят резултатите от своите преживявания. Децата работят в екипи с комплекта LEGO® Education STEAM Park, както и специални комплекти FLL Discover и
допълнителни материали от Център за творческо обучение.

В проекта участват три детски градини – ДГ 10 „Чебурашка” от София, ДГ „Детелина” от Русе и ДГ „Звездица”, също от Русе. В рамките на поредица от занимания, децата ще обсъждат, проектират и изграждат тематични модели, работейки в екипи и решавайки различни предизвикателства от реалния живот, например как да се пренасят пратки, как те се сортират и как после транспортират по целия свят.

Вашият коментар