Художници превърнаха детско отделение в цветна приказка (СНИМКИ)

Никой не може да спре добротворчеството. В това за пореден път се убедихме, научавайки за поредната чудесна инициатива, този път идваща от Добрич.

Местни артисти, обединени под шапката на Сдружение за свободно изкуство, от няколко дни изрисуват стените на детското отделение в многопрофилната болница в града, за да създадат добро настроение у децата и персонала на здравното заведение.

Доскоро типичният скучен вид на коридорите в отделението вече има съвсем различна визия, която предизвиква усмивки на лицата както на болните дечица, така и на техните родители.

Идеята на доброволците ентусиасти е да направят мястото, различно от стандартния вид на болничните заведения в страната. Видно е, че успяват, тъй като отделението сега прилича повече на детски развлекателен център, отколкото на болница.

По стените могат да бъдат видяни рисунки на смеещи се малчугани, които спортуват, пеят, свирят и дори летят в космоса. Най-хубавото е, че местният бизнес също е подкрепил инициативата, дарявайки за нея материали за рисуване, а плановете на доброволците са да продължат да разкрасяват своя град на различни обществени места.

Всеки, който харесва благородната инициатива на Сдружение за свободно изкуство, може да ги подкрепи, дарявайки средства за техните кампании на следната банкова сметка: BG26RZBB91551013102330

За автора

Вашият коментар