Пловдив изуми с подкрепата си за 9-годишната Ромина

Стотици хора от цялата страна изразиха готовност да дарят кръв за 9-годишната Ромина от Стара Загора, която се лекува от левкемия в клиниката по хематология в УМБАЛ „Свети Георги“ в Пловдив.

От MediaCafe се свързахме с близката на семейството Милка Колдамова, която се обърна към пловдивчани с благодарност за проявената човещина.

„Слава Богу, българинът е чувствителен на тема деца и откликва на такива апели. Засега набирането на кръводарители върви повече от успешно.

Пловдивчани надминаха и най-смелите ми очаквания с желанието и готовността да помогнат!  Не знам дали старозагорци ще имаме шанса да им върнем жеста, но оставаме задължени и благодарни!

Поклон пред човечността на съгражданите ви!“

Припомняме, че кръводаряването може да се извърши САМО на територията на РЦТХ Пловдив, който се намира на бул. „България“ 234 Б,  като всеки, който желае да помогне, трябва да бъде с кръвна група А+ или  А-  и изрично упомене, че дарява за Ромина Динчева Нончева.

Получената бележка трябва да се снима и да се изпрати на на електронната поща на майката на Ромина, която е на следния адрес: dicho1971@abv.bg

Спешният призив на близките на детето е насочен само към желаещите да станат кръводарители, тъй като сега Ромина трябва да бъде стабилизирана след проведена химиотерапия.

Предстои откриване на дарителска сметка на името на момиченцето, чрез която да бъде подпомогнато нейното лечение, за което през следващите няколко месеца се очакват процедури и извън България.

Вашият коментар