Ротаракт клубовете „С цветя в ръка срещу репродуктивните проблеми „

За първа година Ротаракт клуб Пловдив и Ротаракт клуб Пловдив-Филипопол  организират кампанията „С цветя в ръка срещу репродуктивните проблеми“ в града под тепетата. Проектът е част от Националната кампания на Ротаракт България, която ще се проведе в Пловдив и още 10 града.

По случай Международния ден на жената проектът ще се осъществи на 7ми и 8ми март с подкрепата на Община Пловдив и Фондация „Искам Бебе“, като целта е да се информират повече хора за репродуктивните проблеми и да се подпомогнат повече семейства, искащи да сбъднат своята мечта.

Ротаракторите ще посрещнат с цвете в ръка всеки, който желае да подкрепи каузата им, срещу минимално дарение от 5 лв.

Местата, на които може да ги откриете, са две-пред фонтана на Община Пловдив и от южната страна на пешеходния мост – в часовия диапазон от 9 до 18 часа и в двата дни.

Средствата ще бъдат събирани в специално запечатани за целта урни и ще бъдат дарени на Фондация „Искам бебе“, която ще подпомогне двойка, бореща се за своето щастие. Изборът ще бъде осъществен чрез жребий в присъствието на представители на организаторите.

По официални данни двойките с репродуктивни проблеми в България са над 145 000 души. Националната инициатива ще се проведе едновременно в 11 града в България от общо 20 Ротаракт клуба.

За автора

Вашият коментар