Георги Стаменов: Зелените политики са инвестиция в бъдещето

76 дървета са засадени от началото на февруари на ключови булеварди, съобщи кметът на район „Централен“ Георги Стаменов.

Някои от зоните, които вече са с нови фиданки, са средната ивица на бул. „Шести септември“ – в участъка около Областна управа, по бул. „Марица-юг“ и в парка до кръстовището на булевардите „Източен“ и „Княгиня Мария Луиза“. В посочените микрорайони са засадени над 35 чинари, липи и иглолистни дървета.

„Постоянното подновяване на дървесната растителност, което е сред устойчивите зелени политики на район „Централен“, е инвестиция в бъдещето. Стремежът ми през годините винаги е бил да засаждаме повече дървета, отколкото премахваме, защото това е един от най-достъпните начини да подобрим света около нас. Повече зеленина и растителност означават по-чист въздух и по-здрави и спокойни хора. Надявам се така да оставим положителна диря в бъдещите поколения пловдивчани, които разхождайки се по бул. „Марица-юг“, с наслада ще вдишват аромата на липите засадени днес“, изтъкна кметът на „Централен“.

Кметът на „Централен“ добави, че поне още толкова дървета ще бъдат засадени в района до края на месеца.

За автора

Вашият коментар