Антарктическа фотоизложба в Природонаучния музей

На 11 юни от 18:00 в Регионалния природонаучен музей – Пловдив ще бъде открита антарктическа фотоизложба и експозиция от минерали, скали, палеонтоложки находки и образци от съвременна морска фауна, озаглавена “Когато Антарктика показва сърцето си на учените“.

Пловдивчани ще могат да чуят вълнуващи истории за българската мисия в Антарктида от Христо Пимпирев – директор на Националния център за полярни изследвания, председател на Българския антарктически институт и доайен на българските полярни експедиции.

Събитието ще продължи с мултимедийна презентация, представяща Националната програма за полярни изследвания, логистиката по Българската антарктическа експедиция и Антарктическата база „Св. Кл. Охридски“ на о-в Ливингстън. Интересната презентация ще изнесе пред публиката на музея Драгомир Матеев – координатор наука и логистика на БАИ.

Изложбата „Когато Антарктика показва сърцето си на учените“ ще гостува в музея и през месец юли, посетителите ще могат да я разгледат като част от Експозицията, а на откриването на 11.06.2021 всички гости ще имат шанса да чуят представянето на снимките и музейните образци от изложбата на живо от учените Ралица Събева, Деница Апостолова, Стефан Велев и Любомир Кенедеров. Известните български изследователи ще разкажат повече и за научните направления по които работят. Откриващото събитие ще бъде с вход свободен, като в помещенията ще бъдат допускани до 50% от максималния брой посетители за съответната експозиционна зала.

Вашият коментар