ДПХ ни кани на традиционната си годишна изложба

Дружеството на пловдивските художници кани ценителите на изкуството на своята традиционна годишна изложба, която ще се проведе на 29 декември от 17.00 часа в изложбена зала „2019“.

Ето какво гласи посланието на организаторите:

След най-красивия семеен празник и в навечерието на Новата 2021 година, Дружество на пловдивските художници открива своята традиционна годишна изложба, част от културния календар на гр. Пловдив в изложбена зала „2019“. След ново завръщане в ограниченията на пандемия, след усилия, страх и несигурност, надеждата запазва жаждата за промяна и нова радост.

И въпреки това вече 45 години ДПХ изпълва с послания и красота творческото пространство на ул. „Гладстон“ 32 като морален стълб, който поддържа вярата, че създаваме истинските ценности на духовния ни живот.

Отново ще бъдем заедно с любимите приятели, колеги и ценители, за да съпреживеем една магнетична вечер с изкуството. Ще бъдат връчени годишните награди за живопис, графика, скулптура, N форми, млад автор и награда на кмета, оценени от петчленно жури, включващо Никола Певичаров, Цвятко Сиромашки, Димитър Апостолов, Десислава Христозова и председателя на ДПХ – Снежана Фурнаджиева.

Желаем на всички щастлива Нова година, здраве и благополучие и Ви очакваме на 29.12.2020г между 17:00 и 19:00ч!

Вашият коментар