Откриват пролетната изложба на пловдивските художници

Традиционната колективна изложба „Цветове“ на Дружеството на пловдивските художници ще бъде открита днес от 17:00 до 19:00 часа в Зала „2019“ на ул. „Гладстон“ №32. Тя се посвещава на пролетта и предстоящите Великденски празници.

„Втора пролет на очаквания. Втора пролет на ограничения, страх и надежди.  И все пак знаем, че тя е тук, събудена от силата и мощта на природните закономерности навън и вътре в сърцата ни. Усещаме я с всяка фибра на тялото си и с всеки лъч, пробил мрачните облаци, защото всичко това ни приближава към един от най-светлите празници – Възкресение Христово.

За този многоочакван пролетен Великден Дружество на пловдивските художници ще ни срещне с най-новите свои творби, мечти и упования – цветни, звучни и пластични предизвикателства от новото начало в годината на творческа реализация от Културния календар на община Пловдив“, разказа председателят на ДПХ Снежана Фурнаджиева.

Просторните зали на Изложбена зала „2019″ очакват своите ценители за глътка духовна радост на 15 април. Изложбата „Цветове“ ще продължи до 14 май.

Организатори, участници и гости ще спазват противоепидемичните мерки, за да бъде наистина празнично настроението на всички.

Изложбата е част от Културния календар на Община Пловдив.

За автора

Вашият коментар