Най-великите литературни герои в един спектакъл

От текстове на Шекспир, Бекет, Молиер, Мигел де Сервантес, Том Стопард и други велики автори са изкарани легендарните им персонажи, за да се срещнат в едно представление. Това прави младият режисьор Боян Крачолов в „Това НЕ Е Хамлет“, а в ролята са Иван Николов и Димитър Крумов. Сцена в Jazz-a ни кани на спектакъла от 19:30 часа на 20 април на сцената на  BeeBop Café. Специален гост на събитието е проф. Маргарита Младенова, с която гостите ще имат възможността да участват в дискусия.


Проф. Маргарита Младенова е преподавател по актьорско майсторство в НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“. Тя е съосновател на Театрална работилница „СФУМАТО“ заедно с проф. Иван Добчев. Създала е над 150 постановки за драматичен театър, телевизия и опера по текстове на български, руски и западноевропейски класици.


За представлението Крачолов коментира, че се опитват да отприщят една стихия. „ Да проверим дали ние я водим нея, или тя нас. Да изследваме границите – както нашите собствени, така и на сцената, да видим докъде можем да обтегнем тънката нишка, която разделя истината от илюзията, да опитаме, по думите на Вонегът, „да се приближим максимално до пропастта на лудостта, без да паднем вътре“. Да стигнем колкото се може по-висока скорост на мислене, на прескачане от един образ в друг, ала не машинално, не повърхностно, ами колкото се може по-дълбинно, на едно лудешко препускане през най-големите текстове, тези, които винаги са ни провокирали, и накрая да успеем да слезем от тази „въртележка“, да се върнем към самите себе си. А ако не успеем – поне ще сме опитали. Защото това НЕ Е Хамлет. Това са актьори.“, коментира режисьорът.

За автора

Вашият коментар