Откриват „Скулптурата като артефакт“ в галерия „Възраждане“

Изложбата „Скулптурата като артефакт“ от скулптури и рисунки на Димитър Чонов ще бъде открита днес от 18:00 часа в пловдивската галерия „Възраждане“.

„С всяка нова изложба Чонов надгражда сам себе си. Майсторството му е зряло като есенен плод и творбите се открояват все по-завършени, все по-естетски и правещи силно впечатление. Мотивите са познати, но идейното изпълнение е разнолико и новаторско. Историческите тракийски военни артефакти носят с пластиките нова, вълнуваща естетика, ново творческо осмисляне. Изложбата е вълнуващ факт в обезцветеното ни ежедневие на маскирани субекти“, разказва галеристката Краси Алексиева.

Димитър Чонов е роден през 1971 г. в гр. Пловдив. През 1990 г. завършва Средно Специално Художествено Училище „Цанко Лавренов“ в гр.Пловдив. През 1997 г. завършва Национална Художествена Академия в гр.София, специалност „Скулптура“ при проф.Борис Гондов. От 2009 до 2013 г. е председател на Дружество на пловдивските художници. Има осъществени 13 самостоятелни изложби и множество участия в общи такива и симпозиуми в България и чужбина.

Изложбата ще може да бъде разгледана до 8 март 2021 година.

Вашият коментар