50 години The Beatles в лятно кино Орфей на 30 май

beeatles_plovdiv_clubs
С акустичен концерт в лятно лино „Орфей“ на 30 май (сряда) ще се отбележим 50-годишнината от издаването на първия сингъл на световно известната група „Бийтълс“. Проектът е създаден за всички ценители, които някога са пеели с приятели „Let it be”. Музикалните шедьоври на момчетата от Ливърпул ще бъдат чути в изпълнение на Добрин Векилов – Дони – вокал и пиано, Коцето Калки – вокал и китара,  Славчо Николов (Б.Т.Р) – вокал и китара и Венко Торомански (група „Те“) – ударни предаде сайта plovdivweek.com

В момента подготовката за концерта тече усилено, а песните, които ще чуем определено ще са класика. Свиренето ще е акустично, за да бъде поднесено по по-различен начин от оригинала, дори с леко променени аранжименти. „Бийтълс“ (The Beatles) е английска  поп и рок група от Ливърпул, призната за една от най-влиятелните групи в историята на музиката. Нейни членове са Джон Ленън, Джордж Харисън, Пол Маккартни и Ринго Стар.
Тяхната музика, начин на поведение и стил на обличане доминират 60-тегодини и поставят началото на нови модни тенденции. Имат продадени над 1.3 милиарда албума в цял свят. През 2004, списанието Ролинг Стоун поставя Бийтълс на първо място в списъка си на 100-те най-добри изпълнители на всички времена.

mediacafe.bg

За автора