Български спектакъл обра овациите на Бродуей

Пиесата „Паякът“ е първото българско заглавие в историята на мултиартистическия фестивал в Северна Америка – New York International Fringe Festival, представил се на сцената на Бродуей, а популярният нюйоркски седмичник за изкуство и култура The Village Voice обяви българския спектакъл като най-добър.

Списанието класира топ 10 на най-добрите пиеси във фестивала, като „Паякът“ заема челната позиция. успехът е още по-голям защото останалите 9 пиеси в класацията са американски. Театралния критик Линда Лийзман не пести комплиментите си както за драматичния текст (преведен на английски език от режисьорите Димитър Димитров и Йордан Славейков, и изписван на екран зад актьорите), така и от великолепната актьорска игра на Пенко Господинов и Анастасия Лютова.

Това е 17-ото издание на New York International Fringe Festival и се провежда от 9 до 25 август. 185 театрални формации от 13 държави и 17 американски щата участват в програмата му с повече от 1200 представления на 20 емблематични за Ню Йорк сцени.

 

За автора

Вашият коментар