COP OUT (Скатавки)

COP OUT

„COP OUT (Скатавки)“ е най-новата сред онези не особено остроумни, не точно криминални, но все пак весели полицейски комедийки, запълващи без усилие час и нещо свободно време. За целта, естествено, първо ще ни е нужна двойка леко щурави ченгета, което довежда до срещата ни с детективите Монро (Уилис) и Ходжис (Трейси Морган).

Първият – отслужил ветеран, разведен и на път да ожени щерка си, вторият – гонен от параноята, че жена му изневерява. Но пък и двамата запалени любители на криминални филми, което пък ги предизвиква да разиграват луди спектакли пред заподозрените. Така или иначе, двоицата набързо се оказва отстранена от длъжност за пореден път, което на свой ред влошава и без това нерозовото финансово положение на Монро, комуто предстои да се охарчи безбожно за предстоящата сватба, принуждавайки го чак да продаде безценната си бейзболна картичка. Която обаче бива открадната, намесват се и мексикански гангстери, а от там нататък… добре се сещате какво се случва.

COP OUT

„Скатавки“ се дължи на приличния брой попадения при лафовете, постоянно разменяни от двамата партньори, няколкото удачни скеча, или просто на факта, че не претендира за абсолютно нищо специално. Помага, разбира се, и доброто взаимодействие между главните действащи лица. Брус Уилис всъщност вече толкова пъти е размахвал значка и пистолет, че едва ли има с какво да ни изненада – а и заприличвайки все повече на костенурка определено си пасва с по-комичното амплоа. Далеч по-непознатият Морган обаче му партнира равностойно, а както би трябвало да се очаква, и сред поддържащия каст има достатъчно фамилиарни физиономии, та да бъде картинката пълна.

Въобще, ако сте в настроение за нещо несериозно или просто търсите какво да си пуснете да върви между другото, „Скатавки“ няма да ви разочарова, пък и винаги е хубаво малко разнообразие на фона на старите ленти, пълзящи по кабелярките. Е, няма и да ви очарова чак невероятно, за което обаче предполагам вече също сте се досетили.

mediacafe.bg

За автора