Днес на лятно кино „Орфей” два филма за любовта и секса

Днес на лятно кино „Орфей” филми за любовта и секса в различните им измерения – английският „Сексът в случки” и сръбската комедия „Парад”

sex

Началото на горещата лятна киновечер е в 21:15 часа с английският филм „Сексът в случки”. Няколко симпатични лондонски двойки споделят своите любовни преживявания. Възрастен господин среща любовта на живота си години след като съдбата ги е разделила. Преуспял бизнесмен е безумно влюбен в луксозна проститутка, която е готова на всякакви жертви, стига да получи извънредно заплащане.

Гей-двойка обмисля как би изглеждала връзката им, ако си осиновят дете. В деня на развода си, бивши съпрузи започват да се колебаят дали са взели правилното решение и стигат до извода, че може да се виждат от време на време, за да правят секс.’

parad
Темата за любовта и толерантността към нея, продължава в 23:30 часа с най-касовата сръбска комедия „Парад”. Филмът разказва за бивш сръбски четник, който набира ентусиасти сред някогашните си врагове от Хърватия, Босна и Косово, за да охраняват гей парад. Главният герой Лимун е мачо, сръбски военен ветеран с тъмно минало, който сега работи като бодигард. Пищната му годеница го кара да охранява гей парад, организиран от човека, който подготвя и тяхната сватба.
Лимун се превръща в съвсем друг човек, докато пътува из Хърватия, за да наеме за партньор в охраната свой съперник от войната. Пътешествието ги отвежда в Босна и Косово, за да съберат други бивши врагове. Те се натъпкват в розово Mini на път за Белград, където ги очаква кулминационна битка в защита на парада.
Промяна в програмата на Филмови Нощи във Филипополис се налага поради отлагането на прожекциите на филма” Риболов в пустинята ”, наложена от разпространителите му в България. Той ще бъде излчван в лятно кино „Орфей” след 23ти юли, а на негово място в рамките на кинопанорамата зрителите ще могат да видят:

14.07 от 23.30 часа – Чужденецът
17.07 от 21.15 часа – Чужденецът
19.07 от 23.30 часа – Недосегаемитe

mediacafe.bg

За автора