Г-н Тотев, не отнемайте правото на Кени да ни забавлява

Актьорът и директор на теaтър "Hand" Иво Игнатов, познат още като Кени може да остане без право да забавлява пловдивчани и гости на града. Кени е получил "повиквателна" от кмета на града инж.Иван Тотев, след като срещу него е постъпила жалба от засегнатата гражданка Антонина Николова. По тази причина десетки фенове на Иво изпратиха днес писма в негова подкрепа до инж. Иван Тотев, с които искат да покажат приятелското си отношение към него и възможността да не се отнема правото му свободно да твори на улицата.

Кой не познава нахалния смешко Кени? Всички сме ставали негови жертви и неволни актьори на голямата сцена пред емблематичното кино Балкан и клюкарските кафета. Но всички се забавляваме от сърце и с усмивка подминаваме играта на шеговития клоун, понякога замислени в своето ежедневие се стряскаме от появата му в точно в най-неподходящия момент, но не се озъбваме веднага на света. Това е Кени За Бога.  На него няма как да му се разсърдиш.

Кени, който дава толкова много на Пловдив със "скромната" си работлница – театър "Hand", може да се нарече емблематична фигура за нашия град. Затова, ако някой се е обидил временно на шегата на уличния актьор, нека се погледне в огледалото и махне маската на сериозността.

Публикуваме цялото мнение на Иво Игнатов – Кени, който разпространи днес и писмото, с което Антонина Николова иска да се отнеме правото на този актьор да извършва дейността си на улицата:

"Днес 10.07.2012 (вторник), сутринта в 9.30 часа бях извикан в Община Пловдив за да получа предупреждение (ОФИЦИАЛНО), че може да ми бъде отнето разрешителното за работа на центъра на Пловдив. Причината за това е сигнал написан директно до кмета на града. ето оригиналния текст на оплакванет:
 
"Здравейте, г-н Тотев. Бих искала да Ви попитам докога ще продължават гаврите с жителите и гостите на Пловдив от клоуна пред Макдоналдс? Не може да се мине по главната улица на града, защото всеки е потенциална жертва на грубите, нескопосани, неприлични, обидни и унижаващи достойнството на човек действия? При мои въпроси към Ваши служители за намеса, ми бе отговорено, че клоуна имал разрешение от Община Пловдив и не можели да се намесват????
 
Вие минавал ли сте почивните дни през централната улица и Макдоналдс, за да видите какво се случва с нас обикновените граждани. Какво означава, че Общината е дала разрешение на този клоун? Да се гаври с хората? Да ги плаши? Да ги унижава? Да им показва неприлични жестове? И то , за да може шепа хора с извратен вкус да се смеят…

Това, г-н Тотев, не се издържа. Моля Ви да вземете необходимите мерки и отнемете разрешителното за дейност на този клоун , за да можем да си отдъхнем и преминаваме спокойно."

Благодаря Ви предварително.

Антонина Николова

keni

Сайтът Mediacafe.bg застава зад Иво Игнатов и всички широко скроени хора, които не се обиждат и приемат шегата на улицата като една игра.

Всички мнения по казуса може да видите на тази страница във Facebook!

Доротея Младенович:
„Мъпет Шоу“ (на английски: The Muppet Show) е американски куклен сериал, замислен и изпълнен от Джим Хенсън и неговия екип от 1976 до 1981 г. в духа на политическо вариете.Сред главните му герои са: Жабокът Кърмит, Мис Пиги, Мечокът Фози, Скутър, Гонзо, барабанистът Животното, старците в ложата (Статлър и Уолдорф) и други.
 
Шоуто е известно със своя брутален, шутовски и понякога абсурден хумор, и по-специално с кукленските герои, които често създават шеговити пародии. Във всяка серия участва и по една известна личност. След като шоуто става популярно, много знаменитости изявяват желание да бъдат гости на шоуто. Към края на съществуването си повече от сто известни личности се появяват в Мъпет Шоу. Искам да отбележа че Кени е поканен да играе и играе с куклата – Жабокът Кърмит.

За автора

Вашият коментар