Елена Петрова гостува в Пловдив с постановката „Брачната илюзия”

Не пропускайте гостуващата постановка на Народния театър „Иван Вазов“ и Драматично-куклен театър Враца на 17.11.2011 от 19:00 часа в Драматичния театър Пловдив. Какъв е резултатът от равносметката на един дългогодишен брак ще ви разкрият Елена Петрова, Мариус Донкин и Вален Танев. Този комично-реалистичен спектакъл е написан от Ерик Асус.

Той е роден в Тунис и първоначално пробива в Париж със своите радиопиеси. Не след дълго става известен и в киното и театъра. Има няколко реализирани филма, а пиесите му се играят в едни от най-големите парижки театри.

„Винаги е рисковано, да не казвам, че не е препоръчително, да хванеш съпруга или съпругата си за довереник. Искреността като основа на хармонията в двойката е измама. Вземете Жана и Максим, двама от героите на тази пиеса. След няколко години щастлив брак те решават да си признаят някои дребни отклонения. Това е началото на едно сериозно преосмисляне, на законни подозрения, на обвинения от всякакъв характер, на непоносими ревности. Никоя лъжа не е без последствие, никоя истина  не е безопасна. Всъщност, доверието трябва да остане илюзия. Това несъмнено е елементарното условие за спокойствието в семейството.”

Ерик Асус по повод представяне на пиесата му „Брачната илюзия”.

 

mediacafe.bg – Надина Чолакова

За автора