Фабриката домакин на Beat Da Balkans World msic на 2 Април

World music във ФАбрикатаBeat Da Balkans е мотото на последния проект на Antiart Movement, който предстои да излезе на 2 април 2010 година. Както става ясно няма да гърми народна музика, а онова болкън бийт звучене, което е завладяло клубните сцени на цяла западна Европа.

Партито е замислено в две части. Първата от тях ще ни представи дебютния албум на Kottarashky – Opa Hey!. Ако не знаете кой е Kottarashky, трябва да знаете, че албумът му стоя няколко седмици под номер 3 в европейския чарт за World music. А освен, че ще чуете парчетата, на партито ще видите и видео клиповете към албума представени от самия автор.

За втората част от партито Kottarashky ще се включи и като DJ заедно с DJ Nearly Dog, който е подготвил супер експлозивни теми от пъстрия балкански регион – джипси болкън бийтс, дъбс анд дръмс, етно рок анд рол, радио брейкс, хипс анд хопс. Към компанията ще се присъединят и Zappa TV и Visitor Q с уникалните си видео-антиарт сесии, и LJ Q-Mod – със специалните светлинни ефекти.
Организаторите обещават уникална среща на автентичен български фолклор и смело миксирани брейкбийт, фънк, дръм енд бейс и балкански ритми, която да докаже, че граници в музиката не съществуват.

Едно от партитата в клуба

Kottarashky напрактика е Никола Груев архитект по образование, който променя дизайна на музикалната сцена в България. Неговото второ поприще е музиката, с която ни представя иновативна комбинация от технология и нестандартни примеси от български и балкански фолклор и джаз звучене. Opa Hey! е дебютен проект на Никола Груев. Това е един албум с модерно звучене, като за основа на парчетата си Kottarashky използва богат материал от автентични звуци и отрязъци от циганска музика, издадена oт Asphalt Tango Records: части от песни на най-бързия румънски цигански оркестър Фанфаре Чокарлия, артистичният Борис Ковач от Нови Сад, Les Yeux Noir, българинът Джони Илиев и унгарската певица Мицу. Материалът е обогатен с джаз мотиви, дъб електронни вибрации и резки скречове. Албумът е в челните позиции на множество класации за световна музика като ВВС и др.

Вдъхновението на Kottarashky идва от времето, когато е скитал из провинцията в България и се е сблъскал с музиката, която заляга днес в Opa Hey!, като резултатът е елекронен панорамен пъзел от селектирани звуци, които сякаш ни осигуряват разходка из улиците на нощна София, може би в по-невзрачната й част.

Фабриката ПловдивПартито ще се състои на 2 април (петък) в клуб „Fabric“ (ул. Отец Паисий № 31), Пловдив. Началото ще е точно в 21.00 ч. Вход 5 лв.

 

 

 

Инфо: Антиарт

mеdiacafe.bg

За автора