Free Style с нов албум “No time to play”

Пловдивската банда Free Style ще направи премиерата на новия си алубм “No time to play” само след месец, обявиха самите в съобщение до медиите. На 23 февруари на сцената на Sofia Live Club те ще презентират с концерт своя авторски диск пред фенове и медии. Премиера за Пловдив ще се състои на 24.02.12 в клуб Петното на Роршах, а групата предвижда и концерти в няколко от големите градове в подкрепа на “No time to play”.

За Free Style
Free Style е пловдивска банда, основана през  2000 година. Момчетата свирят основно в стил Soul, R&B с funk, hip hop и acid jazz елементи, но не спират да експериментират в нови музикални посоки.
Кои са Free Style:

Росен Кукошаров – вокали
Борислав Димитров “BOBO” – вокали
Иван Неделев – китара
Ангел Дюлгеров – китара
Ивайло Стайков – клавишни
Стойко Милев – бас китара
Начо Господинов – барабани


За албума:

“No time to play” 2012, продуцент и издател: Free Style

Записан и смесен в CTPr Studio от Ангел Дюлгеров

Мастериран в “ТОТО студио” от Тодор Чорбов

 

Free Style идват от Пловдив, за да представят дебютния си албум „No Time to Play“, в който време за игри има само между откровения хип-хоп и стилния соул. Интересно, е че макар всички да са приятели, в бандата съществува изразен дуализъм – от една страна барабани, пиано и бас и две китари, от друга, движението между два стила, два вокала – Бобо от София и Росен от Пловдив, в крайна сметка половините правят едно цяло, а именно – Free Style и „No Time to Play“.

Free Style дебютират през 2004 г. с песента „Когато тя желае”, с която печелят наградата на журито в конкурса „БГ ТАЛАНТИ”, организиран от „БГ РАДИО”.
Видеото към вторият сингъл ”Красиви Неща” от 2008 г. е първият авторски клип на Руши Виденлиев, чието дело е режисурата, сценарият и стайлингът на видеото. Песента излиза и с ремикс на Mr. Moon.
През годините Free Style присъстват на клубни и фестивални сцени в страната и чужбина. През 2005 г. взимат участие в престижния фестивал “Аполония”. Групата е част от морския фестивал „Music beach”, както и  „Рок в Рила”, а през 2009 и 2011, Free Style са едни от специалните гости на блус и джаз сцената на „Spirit of Burgas”. В чужбина групата прави своя дебют на гръцка сцена – “Ардас”.


mediacafe.bg

За автора