Камен Донев представя юбилейна постановка в Пловдив

Най-гледаният български спектакъл „Възгледите на един учител за народното творчество” отбелязва 300-ното си представление

На 27 януари Камен Донев ще представи за 300-ен път „Възгледите на един учител за народното творчество”. Премиерата на моноспектакъла на драматурга-актьор-режисьор се състоя на 16 октомври 2007 година и оттогава се играе ежемесечно при изключителен успех както на сцената на продуцента – Драматичен театър-Пловдив, така и в Сатиричния театър в София.

Най-гледаният театрален спектакъл в България гастролира в десетки български градове, включително и на откритите театрални пространства в Пловдив (Античен театър), Бургас, Варна, Русе и Добрич, в Двореца на културата и спорта във Велико Търново и в Спортна зала – Стара Загора. Камен Донев е единственият изпълнител, препълнил зала 1 на НДК цели 7 пъти, при това с едно и също заглавие. От смях се превиваха и сънародници, и чужденци в Москва, Санкт Петербург (II Mеждународен фестивал „Балканско театрално пространство”), Берлин, Люксембург, Виена и Брюксел.

От престижния Международен театрален фестивал „Золотой Витязь” в Москва актьорът се завърна с бронзова статуетка. Моноспектакълът получи признание и на всички театрални фестивали в страната:
  • – „Комедиен хит на сезона” – Казанлък 2008 – награда на публиката за спектакъл;Международен фестивал „Друмеви театрални празници” – Шумен 2008 – награда за мъжка роля;
  • – Международен театрален фестивал “BGMOT” 2008 – Габрово – награда за мъжка роля;
  • – Националет фестивал на малките театрални форми – Враца 2008 – трета награда за мъжка роля и наградата за най-музикален и пеещ актьор;
  • – „Балкански театрални европортрети” – Благоевград 2008 – награда за мъжка роля и награда на публиката за спектакъл;
  • – Награда „Любимец 13” – Димитровград 2009 за спектакъл;

  Най-голямото признание за спектакъла остават неговите 171 520 зрители – постижение, с което нито един български спектакъл в историята на театъра не може да се похвали.
  Следващите дати, на които ще се играе представлението на пловдивска сцена, са 10-ти (местата са почти изчерпани) и 23-ти февруари.

  За автора

  Вашият коментар