Футболна съдийка открива днес изложба в Пловдив


МИКЦ-Пловдив област ви кани на изложба живопис на младата художничка Майя Драгова.

 

maqdragonova

Заслужава си да видите креативността на един млад човек, който обича да пътува, любопитства за света и хората в него, а в същото време да се изявява като футболен съдия, и то жена.

Днес от 18.00 часа в новотел Пловдив Галерия “Жорж Папазов” открива изложба на 22 маслени платна на младата художничка Майя Драгова, научи mediacafe.bg Темата е Египет.
Майя Драгова е избрала темата Египет защото e прекосила страната от Александрия чак до границатa със Судан на юг и има преки впечатления, които споделя в картините си. “Екзотично преживяване, различно от всички предишни”, това споделя Майя. Картините й са почти като дневник на едно екзотично пътуване. Всички интригуващи гледки, които е видяла е съхранила в картини.


За художника Майя Драгова:
Майя завършва живопис в Академията за изящни изкуства в Пенсилвания (САЩ), после АМТИИ “църковна живопис”. Участвала е в изложби в АМТИИ, Балабанова къща, Филаделфия и Калифорния. Степендиант е на фондация “Елизабет Грийншилд”. Майя е медалист на Биенале на изкуствата в Япония, а спечелилата картина е показана в галерията за чуждестранно изкуство в София, след което остава в Япония.

Майя обича да рисува портрети и автопортрети, а в пейзажите й задължителнo има и фигури или поне намек за присъствието на човека или отпечатъка, който е оставил върху ландшафта. Човека е най-интесното творение заради сложността си и съответно изисква най-голямо майсторство при изобразяването. Майя се занимава и с илюстрации, като е илюстрирала над 10 детски книжки на трима различни автори.

За съдията Майя Драгова:
Майя се занимава активно и с футболно съдийство като асистент-съдия. Била e републикански съдия в женския футбол, като е достигала ниво В група при мъжете. Има и участие на международен турнир в Албена /жени/. Асистирала е на Атанас Узунов в ръководството на един от благотворителнте мачове които президента Първанов организира и дори отменя гол на Бойко Борисов.


mediacafe.bg

За автора