Кога един 60-килограмов човек тежи 2 тона?

incidenti_put_priqteli
На 21 май от 16:00 часа в Младежки театър „Николай Бинев”, гр. София, сдружение „Отворена младеж” ще представи ново средство в превенцията по отношение на пътната безопасност като част от успешните практики в проекти, реализирани по Програма „Младежта в действие” на Европейския съюз. Специално разработен кантар ще покаже стойността, на всеки който иска да види колко тежи неговото тяло при сблъсък с определена скорост (50, 90 или 130 км/ч).

Taка например човек, който тежи 60 килограма, при сблъсък със скорост 50км/ч, ще тежи приблизително два тона. Сами можете да си представите какво би се случило, ако скоростта е по-висока! Сдружението ще покаже също целия спектър алко – и наркоочила, които пресъздават виждане след употреба на алкохол или наркотици и какъв е ефекта им върху човешките способностите.
Ще бъдат представени и други интересни симулационни игри, свързани с превенцията на пътя. Годишната среща на Национален център „Европейски младежки програми и инициативи“ (НЦЕМПИ) се организира във връзка соценяването на проектите, финансирани по Програма „Младежта в действие“ през 2011 година.
Официалното откриване е от 17.30 часа във фоайето на Младежки театър „Николай Бинев“, гр. София.

mediacafe.bg

За автора