Гледайте Христо Мутафчиев, Стефан Вълдобрев и Велко Кънев в последната му роля днес на СФФ

„Миграцията на паламуда” днес открива София Филм Фест в Пловдив

 

 

И в Пловдив е време за качествено кино! София Филм Фест стартира и в града под тепетата с новия филм на Людмил Тодоров – Миграцията на паламуда, от 18:30 часа в Лъки Синема. Вижте разказа за двама бащи и техните синoве, които се борят с трудния живот на село. Начините за оцеляване могат да са много парадоксални и също толкова комични. Филмът е посветен на незабравимия Велко Кънев, който прави именно тук последната си екранна роля. Филм без традиционните за новото българско кино клишета, който ще ви накара да се посмеете и да се почувствате добре.

След прожекцията ще можете да се запознаете с трима пловдивчани, част от екипа на филма. Поговорете си за всичко с Владимир Зомбори в една от главните роли, Владо Шишков – изпълнителен продуцент и Емил Атанасов – художник.
Киномаратонът продължава в 20:45 часа с филма В събота. Копродукцията на Русия, Германия и Украйна е номинирана за Златна мечка през 2011г и ще ни върне в далечната 1986, в деня, в който избухва ядреният реактор в Чернобил. Докато властите омаловажават станалото, младият партиец Валерий Кабиш се опитва да напусне града. Спира го съботната суматоха – хората са излезли да се разходят, да напазаруват, да отидат на сватба, да погледат как децата им си играят сред природата. Една събота, която всички дълго ще помнят.
Неотложна промяна в ангажиментите на режисьора Хю Хъдсън налага гостуването му в Пловдив да се измести с ден по-рано. Филмът – изненада, който той лично ще представи заедно с директора на фестивала Стефан Китанов, ще бъде излъчен идния понеделник /19.03./ от 18.30 часа и сменя мястото си на с предварително програмираната за тогава прожекция – „А защо не живеем заедно”. Тя ще се реализира на следващия ден – вторник от 18.30 часа.
Цялата програма може да видите тук!
Билети се продават само на касата в кино Лъки Синема от 12.30 до 21 часа.
Тел за резервации – 088 2 96 29 53

mediacafe.bg

За автора