Google почита Кафка

Днес Google отбелязва 130-та годишнина от рождението на германския писател Франц Кафка, който според мнозина е определян като един от най-влиятелните автори на 20-ти век. За целта най-голямата интернет търсачка промени своето лого в типичния му стил, за да отбележи годишнината от неговото рождение.

Прага, която тогава се намира в Австро-Унгария  е рожденото място на големия писател, който е най-голямото от шестте деца в семейството.  Още в ранна детска възраст Франц Кафка започва да говори свободно немски, а също и чешки, а по-късно започва да изучава френски.

Той получава докторска степен по право още, когато е на 18-годишна възраст, а след това започва да работи в застрахователна фирма, но през нощта отделя време, за да създава своите уникални произведения. Именно по това време той създава някои от най-големите си произведения, които придобиват популярност едва след края на Втората световна война. Кафка умира от туберкулоза във Виена на 3 юни 1924г. и едно от последното му желания е всичките му творби да бъдат изгорени.

 

 

 

 

 

 

Вашият коментар