Градската галерия отвори врати с китайска фотоизложба

Снощи, за първи път след обновяването си, Градска галерия Пловдив представи на пловдивската публика експозиция, а тя беше фотоизложбата на китайския фотограф Чън Джунхъ.

Един невероятен поглед на град Шънджън от над 300 метра височина, разказващ историята му. Градът е един от най-бързо развиващите се в Китай, с изключително динамична икономика и богат културен живот.

Преди около месец Общинският съвет прие решение за одобряване на договор за побратимяване между Пловдив и Шънджън. То е важно за плановете за задълбочаването на отношенията на Пловдив и региона с Китай и Югоизточна Азия. 200 000 китайци от Шънджън всяка година правят туристически обиколки из света. За съжаление България все още не е тяхна дестинация, но това скоро ще бъде променено, категорични са представителите и на двата града.

fotoizlojba

4-ма общински шефове, както и управители на туристически агенции от китайския град, поканени в Пловдив от г-н Юе, директор по въпросите на културата, спорта и туризма в администрацията на община Шънджън, откриха фотоизложбата на Чън Джунхъ.

Снимки от събитието можете да видите тук!

 

За автора

Вашият коментар