Групата на Живко Петров JP3 представя новата си джаз програма на Конюшните

В петък, на 15-ти юли 2011 г., от 21.00 часа, групата на джаз пианиста Живко Петров – JP3, ще представи новата си програма. JP3 е съставена от трима от най-добрите български джаз музиканти: Живко Петров – пиано, Веселин Веселинов-Еко – контрабас и Димитър Семов – барабани. Идеята за JP3 се заражда през 2004 г., на фестивала Аполония, след солов концерт на Живко Петров. Той кани барабаниста Димитър Семов и басиста Веселин Веселинов – Еко да развият заедно своите музикални концепции в трио. Така се появява проектът Understandable.


След серия клубни и фестивални участия JP3 реализира за първи път в България DVD (16:9), записан на живо по време на концерт във Военния клуб в София. През 2007 г. триото получава покана да участва в концерта на Чик Кърия и Бела Флек в НДК. Флек споделя:


„Много чувствителни и музикални момчета. Чудесна работа!”
, а Кърия ги приветства с думите: „Добре дошли в клуба, момчета! Продължавайте в същия дух.”

Триото е свирило още с имена като Сара Брайтман, Дзукеро, Омар Фарук, Васко Василев, Белослава, Мария Илиева, Камелия Тодорова. В момента предстои да излезе новият албум на триото – „It’s a Dream“. Албумът ще бъде с оригинална музика на Живко Петров и ще съдържа 12 композиции. Част от тях ще бъдат представени на Летни сцени „Конюшните на Царя”.


Билетите са 8 лева.


mediacafe.bg

За автора