Имате ли стари грамофони и плочи?

Фондация „Пловдив 2019“ организира масова инсталация на свирещи грамофони по Главната улица. Всички приятели на каузата „Пловдив – Европейска столица на културата“ и любители на звука от грамофонни плочи са поканени в една интерактивната акция „Моята любима музика“ по идея на художествения директор на фондацията Емил Миразчиев. Тя ще се състои на 17-ти  април от 17 до 23 часа.
Инициативата цели да обедiни в едно полифонично произведение аудио посланията на различни поколения и вкусове. Акцията е едно от предизвикателствата за обединияване на пловдивчани в посока успешната кандидатура за Европейска столица на културата.
Всички аналогово мислещи пловдивчани, които ценят звука от винил, да предоставят за временно ползване своите грамофони и плочи. Те ще могат да пускат своята любима музика на посоченото място и дата. След това инсталацията ще участва като колективно художествено произведение в десетото юбилейно издание на престижния фестивал за съвременно изкуство Арт Позитив с тема „АНАЛОГ“ от 19 април до 19 май 2013 г. – нашата винилова плоча е аналогов носител на нашите аудио послания за един по хармоничен живот.
Може да донесете своите грамофони и плочи в седалището на Фондация „Пловдив 2019“ /Синята къща в Стария град/ за посочения период, като след това ще ви бъдат върнати. По време на инсталацията на всеки грамофон ще бъде поставена табелка с името на притежателя.
 
Общинска фондация "Пловдив 2019"

Пловдив, ул "Арх. Христо Пеев" №6
Тел.: 032/632980 и 032/632970
info@plovdiv2019.eu

 

За автора

Вашият коментар