Италианците от „Calibro 35“ на живо в Пловдив

На живо в Пловдив на 21-ви Юни, четвъртък – Лятно кино Орфей
calibro 35_10
На 21-ви юни почитателите на качествената музика в България ще имат възможността да станат част от европейското турне на една от най-актуалните групи в света, която пресъздава по неповторим начин и с оригинални композиции атмосферата на класическите детективски и гангстерски филми от 60-те и 70-те години на миналия век.

Групата, с която Куентин Тарантино тепърва ще работи, основана от продуцента на Muse и Franz Ferdinand, китаристът на Stewart Copeland от The Police и клавирът на Mike Patton с гангстерския фънк-джаз проект: Calibro 35! Единственият концерт в България от европейското турне на групата е в Пловдив, 21 юни в лятно кино Орфей.

Calibro 35 се нареждат до имена като The Meters и Aerosmith в саундтрака към RED, известен в България като Б.С.П. (Бесни Страшни Пенсии) и с участието на Брус Уилис, Морган Фрийман и Джонс Малкович. Италианците са поканени да направят и целия саундтрак към филма “Said”, техни композиции се използват в „Ангели на злото“, режисиран от Микеле Плачидо, в „La Banda Del Brasiliano“ на John Snellinberg, както и в сериала „Дневниците на вампира”.
Към момента Calibro 35 са на дълго турне в Европа за представянето на новия си (трети) албум от 2012 година „Ogni riferimento a persone esistenti o a fatti realmente accaduti è puramente casuale” („Всяка връзка с реално съществуващи лица и събития е напълно случайна”). Албумът е записан изцяло в Бруклин, Ню Йорк и съдържа 10 нови авторски композиции и две неиздавани преди това бижута. Този трети студиен проект продължава и доразвива идеите на квартета – Fuzz китари, изкривен орган, пулсиращ бас, които водят до хипнотични дълбини, пълни с фънки атмосфера.


mediacafe.bg

За автора