Изберете своята нощ. Ползвайте приложението в Android
 

За седми пореден път Пловдив ще се проведе традиционната Нощ на музеите и галериите. Тази година програмата е организирана на 17 септември (събота) и е разпределена в три основни програми: „Музеи и галерии”, „Култура и клуб” и „Град и публични пространства”. Нощта отново се посвещава на изкуството. Градът, улиците, площадите, парковете, тепетата ще са местата, където художници, музиканти и интердисциплинарни артисти ще поканят публиката да стане част от тяхното изкуство. Градските локации и публичните пространства в Нощта стават сцена, но и съучастник в пътя до публиката, в смисъла на творбите.

Седмата Нощ е съвсем близо! За да я изживеете истински и пълноценно, Ви препоръчваме да направите план с местата, които желаете да посетите. Може да изготвите предварително своите маршрути по интереси, черпейки информация от текстовете в уеб сайта и интервютата и статиите в блога на Нощта: www.gallery-night.info и www.gallery-night.info/blog. Специално за блога са създадени статии по интереси, които да помогнат на посетителите да се ориентират в разнообразието от събития.

Може да разкрийте цялата Нощ на музеите и галериите – Пловдив на Вашия iPhone, IPAD, Andriod, Blackberry и смартфон. Мобилните приложения ще могат да се изтеглят от тук.

 

Отново, специално за ваше улеснение, преди Нощта и по време на нея, на ИНФО ПУНКТА ще може да получите пълна информация за всичко, което ви интересува за Нощта. Павилионът е разположен на ъгъла на улиците „Отец Паисий” и „Станислав Доспевски” до Градска художествена галерия. Той работи всеки ден от 11:00 до 21:00 часа, а на 17 септември ще е отворен от 10:00 до 2:00 след полунощ. На място, всеки заинтересован посетител ще може да намери рекламните материали за Нощ на музеите и галериите – подробната и ясна КАРТА на града, с обектите участващи в Нощта, както и ИНФОРМАЦИОННИЯ КАТАЛОГ, с подробна информация за всяко събитие и автор.

Рекламните материали ще могат да бъдат намерени
и при отделните участници. Каталогът в pdf формат може да бъде изтеглен от уеб сайта на събитието. Той се състои от 88 страници с полезна информация по дни за локациите, участниците и събитията на български и английски език. Трите основни програми, както и събитията за деца, са обозначени с различни знаци – квадратче за програмата „Музеи и галерии“, кръгче за програмата „Култура и клуб“ и шестоъгълник за програмата „Град и публични пространства“. В него е включена и карта за улеснение на посетителите.

 

На Инфо Пункта, освен да се сдобиете с информация, може намерите и разнообразието от специално изработените за Нощта СУВЕНИРИ. За да имате спомен от пловдивската Нощ, може да избирате между тениски, торбички, значки, възглавници, които са специално изработени за Нощ 2011 и носят новата й визуална идентичност. Екипът на Нощта отново е помислил за по-лесното ориентиране на посетителите. Местата, свързани с различните програми, ще бъдат обозначени с флагове с геометричните фигури съответстващи на трите отделни програми в Нощта. След края на официалната програма на Нощ на музеите и галериите – Пловдив, 2011, всички, които желаят да продължат в Нощта, могат да се включат в Официалното АФТЪР ПАРТИ, което започва в 1:00 след полунощ на територията на Тютюневия склад на ул. „Иван Вазов”. На DJ сцената ще бъдат Dossiu Amudjiev, Sirius and Methodikal, които ще забавляват публиката до ранните часове на 18 септември. Както Афтър Партито, така и всички събития в Нощта са с вход свободен.

 

За улеснение протичането на всички събития, на 17 септември (събота), между 17:00 и 01:00 часа ще бъдат затворени за автомобилно движение подстъпите към Стария Град, Капана и цялата улица „Отец Паисий”. Във връзка с организираните събития ще бъде спряно и движението по ул. Лейди Странгфорд“ по ул. „Ангел Букорещлиев“ и по ул. „Георги Раковски“ (от пресечките ул. „Петър Парчевич“ до ул. „Щросмайер“).

НОЩТА Е ВАША! НАСЛАЖДАВАЙТЕ Й СЕ!
Пълната програма на Нощ на музеите и галериите – Пловдив можете да намерите на www.gallery-night.info. Актуални новини ще бъдат публикувани в блога на фестивала www.gallery-night.info/blog и в страниците на Нощта във Facebook и Twitter.

mediacafe.bg

За автора