Извезани души в Радио Пловдив

"Извезани души"  се нарича книгата на Меги Гювенал, която ще бъде представена днес, 4 юли, в Първо студио на Радио Пловдив. Романът е издание на сдружение "ХуЛите" и се появи на книжния пазар преди няколко дни.

Авторът на "Извезани души" Маги Гювенал е българка, омъжена в Турция, и тя ще се срещне със своите читатели на премиерата на своята книга в Радио Пловдив.

Редакторът на произведението Ганка Филиповска споделя за романа следното: „Няма нищо по-трудно от това да пишеш отзив за добра книга, а когато тя е изключително добра, каквато е „Извезани души” на Меги Гювенал, мисията е почти непосилна. Неизбежно те връхлитат суперлативите, но те, колкото и да са верни, биха отблъснали недоверчивия читател, напомняйки му досадна телевизионна реклама.

Езикът ѝ е своеобразен и магичен и успях – в ролята си на редактор – да го опазя. „Извезани души” е книга, която не може да бъде преразказана, а само съпреживяна. Оприличавам я на пулсиращо човешко сърце: грешно и праведно едновременно, но неизменно обречено на Любовта“, завърша Филиповска.

 

 

За автора

Вашият коментар