Jazz Fabric Live: Explosion

Със силно академично пловдивско присъствие стартират живите джаз вечери в бар Фабрик. Вторниците, тематично отредени за джаз, оживяват за първи път с Марина Господинова, Веселин Койчев, Александър Леков и Венци Благоев….Mарина Господинова – с чистия си, фин и интимно звучащ глас – поднася по специфичен и завладяващ начин класическите джаз стандарти, които са в програмата на първия Jazz Fabric Live. Тя дарява публиката с удоволствие, палитра от емоции и усещане за изисканост.

Определят Марина като една от най-изящните джаз певици. Дипломира се в ДМА – София, със специалност “Поп и джаз пеене”. Преподава АМТИИ – Пловдив. През 1996 г. печели втора награда за млад изпълнител на международния фестивал „Златният Орфей“. Участва във фестивали като Sofia Jazz Fall, Аполония, Банско, BlueZZ Fest – Русе. Пяла е на множество престижни сцени в чужбина, работи с най-добрите български джазмени.

Едва ли има джаз фен, който да не е чувал за Веселин Койчев. Името му се свързва с емблематичните формации „Джаз линия“ – заедно с Теодосий Спасов, Радул Начков и Йълдъз Ибрахимовa, и с култовата „Бели, зелени, червени“. Зад гърба си има безброй концерти, записи, сътрудничества с известни български и чужди музиканти. Композитор, аранжьор, преподавател по китара в Музикалната академия в Пловдив, доцент в специалност „Поп и джаз“ в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“.
Александър Леков е от младото поколение джазмени. От 1999 г. активно работи в различни формации с музиканти като Милчо Левиев, Шибил Бенев, Петър Момчев, Антони Дончев, Теодосий Спасов, Петър Салчев. В момента е преподавател в АМТИИ – Пловдив, по специалност „Бас китара“ и е в състава на Бигбенд „Пловдив“.
Венци Благоев е единственият в квартета, който няма пряка пловдивска принадлежност, но връзката му с града е много силна. Редовен участник в “Пловдивски джаз вечери”, на пловдивска сцена Венци осъществи два изключителни силни проекта в последните две години – с петкратния носител на “Грами” за джаз Ранди Брекър и с фантастичния Чико Фрийман. Лауреат на “Кристална лира” за джаз за 2010 г., Благоев усилено работи за популяризиране на джаза в България. По негова идея и инициатива съвсем скоро – през месец май – ще се проведе и първият джаз фестивал в Благоевград – “Джаз панорама”, където редом до Венци отново ще бъде Ранди Брекър.

Марина Господинова – вокал, Веселин Койчев – китара, Александър Леков – контрабас, Венцислав Благоев – тромпет


Начало:
22 часа
Вход: 5 лв.

 

mediacafe.bg

За автора