Jeff Scott Soto на основната сцена на Spirit of Burgas 2011

Още едно известно име се присъединява към уникалния line-up на основната сцена на Spirit of Burgas 2011. На 13 август шоуто на Main Stage ще открие Jeff Scott Soto, който избра да свири заедно с популярната бургаска банда G.R.A.S. Ето и съобщението, което беше публикувано на официалният сайт на фестивала:

 

 

Още едно важно рок име влиза в централната схема на Spirit of Burgas 2011! На 13 август (събота) шоуто на основната сцена ще бъде открито от Jeff Scott Soto! Той е артист, събрал в музиката си влияния от soul, pop, rock, blues и r&b. На сцената е повече от 20 години. Започва като вокалист на шведския китарен виртуоз Yngwie J. Malmsteen и продължава като фронтмен на много легендарни групи, между които и Journey, Talisman, Soul SirkUS и Trans-Siberian Orchestra. И въпреки участието си в тези банди, четирите си соло албума и две концертни DVD-та, като че ли най-голяма популярност му носи участието в саундтрака на рок шедьовъра на режисьора Mark Wahlberg – филма Rock Star. Там Jeff Scott Soto дава гласа си на централната фигура в лентата – вокалиста на групата Steel Dragon. Така че всички фенове могат да очакват и на Централния плаж на Бургас, където за поредна година ще се намира основната фестивална сцена да прозвучи гръмотевичното „Stand Up And Shout”!

 

Въпреки турнета по всички континенти, от няколко години Jeff Scott Soto прекарва много време именно в Бургас, така че съвсем логично с него на сцената ще излязат музикантите от най-популярната бургаска група – G.R.A.S.

mediacafe.bg
– Антоний Ласкин

За автора