Камен Донев представя „За народното творчество“ на Античния

Античен театър – Пловдив отново става домакин на незабравимата комедия на Камен Донев „За народоното творчество“ на 5 юни от 21 часа.
kamen_donev5
Постановката на актьора Камен Донев отдавна прекрачи границата от 300-то представление, но интересът му не спада. Даже напротив, за да се сдобиете с билет трябва бая да почакате пред касите на Драматичен театър Пловдив. Премиерата на моноспектакъла на драматурга-актьор-режисьор се състоя на 16 октомври 2007 година и оттогава се играе ежемесечно при изключителен успех както на сцената на продуцента – Драматичен театър-Пловдив, така и на театър Българска армия в София.

Най-гледаният театрален спектакъл в България гастролира в десетки български градове, включително и на откритите театрални пространства в Пловдив (Античен театър), Бургас, Варна, Русе и Добрич, в Двореца на културата и спорта във Велико Търново и в Спортна зала – Стара Загора. Камен Донев е единственият изпълнител, препълнил зала 1 наНДК цели 7 пъти,при това с едно и също заглавие. От смях се превиваха и сънародници, и чужденци в Москва, Санкт Петербург (II Mеждународен фестивал „Балканско театрално пространство”), Берлин, Люксембург, Виена и Брюксел.


От престижния Международен театрален фестивал „Золотой Витязь” в Москва актьорът се завърна с бронзова статуетка. Моноспектакълът получи признание и на всички театрални фестивали в страната:

  • „Комедиен хит на сезона” – Казанлък 2008 – награда на публиката за спектакъл; Международен фестивал „Друмеви театрални празници” – Шумен 2008 – награда за мъжка роля;
  • Международен театрален фестивал “BGMOT” 2008 – Габрово – награда за мъжка роля;
  • Националет фестивал на малките театрални форми – Враца 2008 – трета награда за мъжка роля и наградата за най-музикален и пеещ актьор;
  • „Балкански театрални европортрети” – Благоевград 2008 – награда за мъжка роля и награда на публиката за спектакъл;
  • Награда „Любимец 13” – Димитровград 2009 за спектакъл;

Повече за Камен Донев прочетете тук!
kamendonev_plovdiv

mediacafe.bg

За автора