Kаталог на Нощта 2010

Нощта на музеите и галериите – Пловдив 2010 трае два дни, съставена е от три основни програми, обхваща 61 локации, представят се изложби, пърформанси, концерти, прожекции, уъркшопове, събития за деца. Достатъчно, за да се изгуби и изтощи човек, ако не е направил предварително своя избор, оставяйки естествено място и за изненади. След публикацията на подробната програма на събитието на сайта на Нощта (www.gallery-night.info), Фондация Отворени Изкуства разпространява от днес (петък, 17 септември) подробния информационен каталог на Нощта 2010.

На 80-те странички на книгата-гид, ще може да намерите полезна информация по дни за локациите, участниците и събитията в Нощта на български и английски. За да бъдат улеснени посетителите на Нощта, в различни цветове са обозначени частите от миникаталога, представящи трите основни програми и някои техни направления. Случващото се в музеи и галерии на 24 септември е в зелено, събитията в градска среда на 24 и 25 септември са означени с виолетово, програма КУЛТ. И КЛУБ, обединяваща институции, книжарници, клубове и неформални арт пространства, е в цикламено. А събитията за деца на 24 и 25 са отразени в оранжево на края на гида.

В каталога има и две карти на събитията за всеки един ден от Нощта, където са означени всички локации на официалната програма на Нощта – 2010. Точка 0 на картите, намираща се на ъгъла на улици Отец Пайсии и Станислав Доспевски, означава специалния ИНФО ПУНКТ, където ще може да получите всякакви разяснения за събитието от събота 18 септември до края на събитието – 25 септември включително.

mediacafe.bg

За автора