Комиците на турне. На 16-ти и 17-ти в Пловдив

Ударно турне на Комиците ще разбива от смях народа в най-голямата жега. Грандиозното шоу започва на 15 август.  В Пловдив актьорите гастролират на 16-ти и 17-ти (съответно понеделник и вторник) в летния театър на Бунарджика. Масовите билети са по 10 лева, а VIP местата ще са на цена от 20 лева за първите редове. За всяка една от скъпите хартийки ще има специален подарък под седалката. Организаторите разкриха за пред mediacafe, че ще се подарява луксозно вино, а другото е тайна. Билетите може да закупите от офисите на Булсатком.

Страстите ще са горещи, овациите – гръмотевични, а звездите сериозно се шегуват, че очакват приходи от поне десетина милиона в левове. Екип от 70 души тръгва на победоносен поход с два автобуса и два камиона техника – 11 актьори, красавиците от балета „Екстрийм“, поне трима сценаристи, стилисти, перукери, осветители, озвучители.

В бандата на звездите ще блеснат Елица, Стунджи и Устата. Дуетът обаче не само ще удари барабаните и ще хване микрофона, но ще участва и в специално сътворени за него скечове. За прочутите годеници има и специална игра с феновете. Двучасовото зрелище върху 80 квадрата пращи от майтапи, шеги и закачки. Всеки от актьорите се превъплъщава в над 10 роли. Интригата, която не наподобява особено на турски или български сапунки, се случва в до болка познат средностатистически блок някъде из държавата. Отношенията са ясни, особено на тези, които помнят великите арт класики в битовизма.

14 шумни съседи ще се вихрят под прожекторите – Щиляна и Първолета, Ненчо и Ненка, Гърбов като домоуправителя Демирев… Любо Нейков и Ненчо Илчев като Сашето и Ванката са уникално смешни. Къци Лафазанов е щурата феминистка Матра Архатова, подкрепяна от клюкарка номер едно в махалата г-жа Самоковлиева – Ернестина Шинова. Първолета Гърбова и Щиляна Мъйнова, двете баби сплетници пред кооперацията, са ясни – да му мислят Христо и Руслан как ще лъскат имиджа си пред мадамите. Петьо Петков-Шайбата, Васил Драганов, Иван Радоев, Ина Вангелова, Маргарита Костова ще бъдат готини и забавни на макс.

„Няма да рискуваме с абсолютно непознати герои. Смисълът на турнето е в живия контакт – публиката, която вижда фаворитите си пред телевизора, да ги види на метри от себе си. Там, където се получават хубави импровизации, ще ги заковем в сценария. Стига да се появят достатъчно провокативни и вдъхновяващи ситуации. По принцип, дори когато снимаме за bTV, всичко е в движение до последния момент“ – коментира главният сценарист и режисьор Емил Марков.

mediacafe.bg

За автора