Концерти на Бийтълс, Джипси Кингс, Майкъл Джексън и ученически рок фест в Орфей

orfei

На на лятна сцена „Орфей“
в града на тепетата стартира фестивалът „Завеса под звездите”. В рамките на проявата, пловдивчани и гости на града ще имат удоволствието да станат съпричастни на панорама на театрални комедии, музикални тематични трибюти на Бийтълс, Джипси Кингс, Майкъл Джексън и ученически рок фест.

50-годишнината от издаването на първия сингъл с името „Бийтълс”, ще се чества с акустичен концерт на Дони, Коцето Калки, Славчо от Б.Т.Р. и Венко Поромански от бившата група „Те”, които ще изпълнят 30 от музикалните шедьоври на легендарната четворка от Ливърпул.
За първи „Завеса под звездите” ще приюти ученическия рок-фест, в който ще вземат участие малди рок групи от Пловдив, Пазарджик, Дупница, София. В края на юни пловдивската публика ще има възможността да чуе на живо съвременен прочит на филмова музика от 60-те и 70-те години. Тогава лятната сцена в Пловдив ще посрещне една от най-актуалните групи в света – Калибро 35, създадени от продуцента на Muse и Franz Ferdinand. Групата пристига само за един концерт в България като част от европейското си турне по покана на Stage51 и Dingo Music.

15 май е началото на фестивалът.
Откриването ще бъде с постановката „Мъжът и жената интимно”. Ще последват футболната комедия „Спанак с картофи” с Владо Карамазов, Юлиян Вергов и Захари Бахаров. На сцената на лятното кино премиерно ще бъде поставена последната постановка на Велко Кънев „Бившата жена на моя живот” с Асен Блатечки и други известни лица от малкия екран.
summercinema

Събитието, наречено „Завеса под звездите” ще продължи до 3 юли.

 

Снимка: Под тепето

mediacafe.bg – Димо Димчев

За автора