Малко повече за Салсата

Салса клубовете в България постоянно нарастват, в следствие от огромния интерес към екзотични темпераментни ритми. Това те не би било възможно без наличието на инструктори ентусиасти да влеят повече положителни емоции в живота на хората. Салса музиката е сплав от традиционни африкански, кубински и латиноамерикански ритми. Танцовите стъпки, които сега се танцуват на салса музика произлизат от кубинската музика сон, но има влияние от много други
кубински танци като мамбо, ча, гуарача, румба.
Съществуват няколко основни стила салса, като най-разпространените са Cuban и LA ( Кубинска и Ел Ей ). Един от тях  преподава Augun Tuna или накратко – Гуни, роден в България но живял и преподавал не само тук. Той избра Пловдив и Стара Загора за създаването на една от най-новите школи преди почти година.
Искаме да ви запознаем с една нова култура в България и в салса средите. YB DANCE TEAM е създаден за най-големите почитатели на танца, тези, чието желание е огромно, а търпение – малко. Толкова малко, че тази магия те опианява до безкрай.
На 18-ти Юни 2010 школата отвори за първата тренировка за начинаещи. Capital City Center  е техния нов дом, където всички желаещи могат да опитат вкуса на салсата безплатно в една тренировка. Позаинтересеувайте се за тях. Може би точно това сте търсили?

mediacafe.bg

За автора