Мисия Лондон излезе на екран

Когато властната съпруга на българския президент Деворина Селянска (Ернестина Шинова) решава да даде високопоставен прием в Лондон, новоназначеният  с протекциите й посланик Варадин Димитров (Юлиан Вергов) получава една единствена задача – да уреди присъствието на Нейно Величество Елизабет II. Но заобиколен от корумпирани служители, криминална банда настанила се в кухнята на посолството и ПР агенция предлагаща двойници на известни личности, простата му задача се превръща в хаотичен и комичен кошмар.
Мисия Лондон“ е по едноименния роман на Алек Попов. Режисьор и продуцент е Димитър Митовски. Основното действие на филма се развива в българското посолство в Лондон. Макар и да изглеждат абсурдни, някои от най-смешните моменти във филма са базирани върху истински истории.
„Историята е доста по-изчистена. Всички онези ненужни неща от романа са редуцирани, образите са по-задълбочени, тъй като Алек сега ги видя през погледа на „днес“, на времето, в което живеем сега, все пак този роман е писан около 1998 – 2000 година. Всичко е осъвременено, действието се развива тук и сега“, разказва режисьорът Димитър Митовски. Във филма участие вземат едни от най-добрите български артисти. Любо Нейков влиза в ролята на колоритния готвач – тариката Коста Баничаров. Ани Пападопулу е студентката Катя, а Юлиан Вергов играе посланика ни в Лондон Варадин Димитров. „Mоят герой не е смешен сам по себе си, а ситуациите, в които изпада. Така ми беше приятно, когато се заливаха от смях всички, пък аз не знам за какво става въпрос. После когато гледаме монитора наистина изглежда доста смешно“, сподели Юлиян Вергов.“Мисия Лондон“ е и със специалното участие на Алън Форд от „Две димящи дула“ и „Гепи“.

„Изиграл съм много роли в живота си и хората ме свързват най-вече с гангстери, защото са ме виждали предимно в такива филми, но героя, който аз играя в „Мисия Лондон“ – Робърт Зиблинг, е бизнесмен.Той очевидно има предишна история и аз мога само да си въобразявам в какви приключения, бизнес приключения, е бил в миналото, с които се е справил, а може би не“, разказа звездата на английското кино Алън Форд.

Във филма ще видим и някои известни личности в нетипична за тях светлина. Фолк певицата Андреа е убиец от руската мафия, а роля имат и ексдепутатът Павел Чернев и певецът Орлин Горанов.


За автора