Моноспектакъл „Амен“ в клуб „Basquiat wine&art“

Компания „Фрида“ организира първите по рода си в Пловдив  „24 часа танци с музика на живо“ след месец. Танцовият маратон в рамките на едно денонощите ще се случи в клуб „Баския“ на ул. „Гладстоун“ 1. Ще започне точно в 19 часа на 26 ноември и ще продължи до 19 часа на 27 -ми.

„С това събитие искаме да кажем едно голямо „благодаря“ на музиката, на приятелите, на партньорите в танца. Входът е свободен през цялото време. Публиката може да идва и да си отива когато поиска.“, разказа главната идея на проявата Ана Саласар, хореограф и създател на „Фрида“.

„Ще танцуваме откъси от спектакли, нови хореографии и импровизации. За тях често се вдъхновявам от различни танци и стилове музика като например фламенко“, допълни тя. 

В приключението ще се впуснат основно 5 танцьора – Моника Пунгерова, Деница Гергиникова, Иван Енев, Якуб Мунко (Полша) и Ана Саласар. Музиката за спектаклите е най-често авторска. Писана е за „Фрида“ или предоставена от музикантите, с които Саласар работи. Това са Панос Мануилидис (Гърция), Балинт Петц (Унгария), Амар Амарни(Алжир), Марияна Тотева и други. Художници и сценографи са Елена Калпакчиева, Ерна Ангелова и Барбара Домусчиева.

„Фрида“е изцяло независима и самоиздържаща се трупа, първата за съвременен танц в Пловдив, казва Ана Саласар. Остава да проверим дали могат да издържат предизвикателството, което сами си поставят – 24 часа постоянно танцуване.

mediacafe.bg

За автора