Музата на танца

640Website2
Млади и ентусиазирани, с добри и предприемчиви идеи – така можем да определим основателите и приятелите на Тацово студио „Дуенде”. За първа година в Пловдив бяха органзирани Летни танцови работилници – „Музиката-Музата на танца”. В програмата на работилницата влизаха танци и групи от различни стилове и възрасти. Интересът не беше малък, самия формат включваше в себе си две части.

В първата се представиха артистични деца от Класически балет на 4 – 7 годишна възраст и модерен балет от 7 – 12 години. Те представиха музиката като основна причина за вливането и в ранцова форма. Под симфониите и инструменталите на П. И. Чайковски децата показаха истиснки талант и с премерени и изящни движения, показаха и успяха да предадат чувството на живия танц.
640_website_delete
Дойде ред и на втората част. Жегата се разливаше по центъра с пълна сила, на никого дори не му се мислеше, за да не се поти, а в студиото, където бе прохладно, но страстно от танци, дойде ред да се покажат и домакините на Летните танцови работилници – именно „Дуенде” – които запълниха програма от три интересни изпълнени с танци и демонстации часа. В програмата се отличи „Джазът” – Желанието”( за непреодолимата част от същността ни, показана със средствата на танцовия театър), с музикален компанимент от Джон Маклафлин и Шакти.
Публиката се наслади на истинската тръпка от живото изпълнение, когато танцьорите на “Дуенде” демонстрираха възторжена импровизация под страстните музикални акомпанименти на цигуларката Виктория Каридова, перкусионистът Ивайло Христов, както и Нима Гуше, който взриви емоциите със своите експериментални техники. Определено инциативата заслужава вниманието на голямата публика. Изпелнен с динамика и различен ден ни предложиха от Танцово студио „Дуенде”.
Следващите Летни танцови работилници ще се състоят на 28 юли и 25 август, нека всеки желаещ да отиде и да види магията на музиката, предадена чрез танца и магията на чувствата, изказани чрез неповторими движения!
Повече информация за Дуенде може да видите тук!

mediacafe.bg

За автора