Neopit Pilski са отново в България

„След като накараха всички фенове да крещят от удоволствие през пролетта на 2009 година в клуб Lebowski, момчетата се прибраха в Хамбург и записаха окончателната версия на предстоящия им албум. Всички, които помнят за колко яка банда става въпрос, ще имат възможността да се сдобият с топличкия диск – само трябва да се домъкнат до концертна зала „Найлона“. Триото, състоящо се от Симон Шмит (барабани), Щефен Бюнтинг (бас) и българската една трета Леополд Нилски (китара, вокал, танци-манци), отдавна потрива доволно ръчички, очаквайки с нетърпение да пристъпи отново тукашните сцени.

 

Почитателите на гаража, пънка, Nirvana и грънджа ще се изкефят на Neopit Pilski. Музиката им е шумна, мръсна, егоистична и универсална. Те се описват така: „Искаме да ви накараме да стоите зяпнали, чудейки се какво ви се случва, но се радваме и когато танцувате!

Текстовете са предимно на български и определено фактът, че се помещават в Хамбург, си казва думата и групата звучи стегнато, командвана от твърдата китарна ръка на Леополд Нилски.

mediacafe.bg

 

За автора